måndag 30 mars 2009

Så vill jag passa på att ge min dotter en AWARD




Ja för att du finns, för att du gör mitt liv fyllt av glädje, för att du är ett underverk som en gång kom från mig. Helt enkelt vill jag säga: För att du är en helt underbar dotter.....
Stora Kramar till dig
Mamma

Tjock = Dum i huvudet ?



Tänk att det i vårt upplysta samhälle skall vara så att vikten är A-O, att man för att man är tjock inte skall ha möjlighet i livet, som tex Alexander som nobbades av idol juryn på grund av sin vikt http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4768133.ab. Tänk att folk inte fattar att bara för att man har lite för mycket runt midjan så skall det avgöra framgångar, livet i helhet och om du skall få en chans att lyckas. Man behandlas som att man är fet i huvudet och är mindre bemedlad för att man haft lätt att öka i vikt. Det är rent ut sagt helt för jävligt och hur många gånger har man inte själv utsatts för denna behandling, att bemötas dåligt av folk, se dem viska bakom din rygg, peka finger, att ratas där man skall väljas ut, att inte få jobb. Herregud jag kan fortsätta i evighet, jag kan verkligen göra listan lång och jag vill med min blogg göra människor uppmärksamma på att man inte är idiot för att man är tjock, man kan ha mycket känslor, kunskap och vara enormt duktig på enormt många områden trots att det gungar lite runt midjan, tänk på det!

Inredningstips inför Våren


Ja nu närmar sig våren, även om det är så att vintern stränar emot och med våren kommer ju lusten att göra om lite inomhus, lite inredningstips och liknande kan då vara på sin plats kände jag så jag var en tur ute på nätet och kollade och just nu så rekomenderar man att inreda med turkost. Vilket jag själv tyckte var mycket tilltalande.
Man får ju lust att omgärda sig med ljus och ljusa färger när det går mot ljusare tider så jag liksom många andra vill bidra med detta lilla vårtips som en inspirationskälla.

Glasprydd kyckling en historia utan slut

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article4775208.ab
Läste i aftonbladet(länk ovan) att fynden av vassa glasbitar fortsätter i kycklingar, nu senast även i färsk kyckling och i en fryst sort kallad Ivan. det är ju inte klokt att de som gör detta inte förstår vad farligt detta är för allmänheten och att detta om det är en protest för uppfödande eller annat????? inte bara går ut över berörda. Måste det ske allvarliga incidenter innan de här galningarna kan sluta upp. Man blir ju allvarligt oroad över att det finns människor som kan komma på att åsamka så mycket ont i vårt samhälle. Vad vill dom uppnå???

söndag 29 mars 2009

Kina avrättar sina fångar i minibussar

Detta inslag fann jag i aftonbladet och det är minst sagt upprörande, som om man inte redan var upprörd över Kinas sätt att behandla människor, avrätta flickebarn mm nu kommer alltså detta och tänk er här att de kan ske kan hitta på skattebrott för att komma åt organ. Det är ju bara att leta reda på en person med rätt blodgrupp och sedan finns skattebrottet där, ja en tanke från mig men ja i Kina är man ju kapabel till vad som helst. Läs artikeln och begrunda.........
NU !Kinas dödsbussar sparar pengar åt staten. Staten slipper bygga andra, dyrare avrättningsanläggningar.
Kina avrättar sina fångar i minibussar
LONDON. I den här minibussen avrättar Kina sina fångar.
Sedan säljs deras organ på svarta marknaden.
Den är en rullande dödsmaskin och finns sedan tre år tillbaka i hela Kina.
Enligt Daily Mail väntas antalet avrättningar i Kina i år stiga till 10 000. 68 brott, inklusive skattebrott och bedrägeri, kan leda till dödsstraff.
De kinesiska myndigheterna tycker att dödsbussarna är ett civiliserat alternativ till de traditionella arkebuseringarna som utförs av soldater.
Organen säljs
– Det här visar att Kina förespråkar mänskliga rättigheter nu, säger Kang Zhongwen som designat bussarna.
Där handbojas fången till en säng och får dödsinjektioner. Allt övervakas av läkare som enligt flera människorättsorganisationer står beredda att ta hand om organen.
Läkarna tar vara på levern, njurarna, lungorna, ögonen och bukspottkörteln.
Organen hamnar i frysboxar och skickas till storstäderna där de säljs.
Amnesty International säger sig ha goda bevis på att poliser, domstolar och sjukhus är inblandade.

Insändare som gjorde mig F-bannad


Ja minst sagt så blev jag upprörd då jag såg vad som diskuterats, det var en jägare som skrev en insändare i VF på lördagen om att ta bort jägarna ur skogen och efter att ha läst håller jag helt med honom, de är upprörande. Tydligen hade man kommit med ett förslag som att bärplockare ska regleras i lagen bara för att jägarna skall få härja fritt i skogen. Är jaktlagen så illa organiserade att vanliga människor inte bör vara i skogen, har de synfel trots att de är i skogen och jagar, då är det nog enligt denne jägare och mig dags att ta dem ur skogen. Att ens diskutera detta kränker ju individens rättighet att vistas i skog och mark som nu är öppet för alla enligt allemansrätten. Man blir rent ut sagt helt flyg förbannad. Som Skribenten PO fortsatt skriver kanske det är på sin plats att kräva att jägarna förpassas ur skogen både ur miljö- och säkerhetssynpunkt. Po som skrev detta inslag var själv jägare och sa att han inte vill delta i ett sådant ståhej, som parter som säger sig representera jägarkåren kommer med nu. Det räcker att använda sitt sunda förnuft istället för att reta upp en massa folk i onödan och att lära sig ta hänsyn och att därigenom också tänka på att det faktiskt finns fler människor som inte jagar men som är i skog och mark än de som jagar. Jag håller med PO, nu får de ju bara ge sig, skog och mark är inte en allemansrätt för jägare utan något så fint som för alla individer.

lördag 28 mars 2009

Earth Hour Glöm inte manifestationen

"Sverige och världen gör sig redo att släcka"
På lördagen IDAG släcker 3 929 städer i 88 länder över hela världen ljuset i en timme i en samordnad manifestation för miljön.
Aftonbladet.se uppmärksammar kampanjen som beskrivs som världens största miljömanifestation med live-rapportering från hela världen.
Klockan 20.30 deltar sveriges kommuner i World Earth Hour
Läs mer här:

http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article4756726.ab

Påskmiddagstipset av Angelshare


Jag letade efter en meny att bjuda på till Påsk och detta var en av de recept jag tror starkt på, fanns naturligtvis lite annat smått och gott också, egen mimossallad, heta ägg, sillrecept och små räkpajer. Massa roligt till en liten buffé. Hoppas ni finner detta intressant och ni kanske vill gå vidare för att leta själva, ja då är det bara att söka vidare på matklubben.se

AMassavancerad sökning
Monikas vitlöks och senapsgravade strömming
Super, supergod! Alla som smakat vill ha receptet. Barnens och vännernas favorit nr 1.En solklar rätt på påskbordet, julbordet och midsommarbordet. Midsommarafton äter vi alltid denna sill med dillkokt nypotatis och en grönsallad till. MUMS!

Källa:Uppladdad av: Monika46
Ingredienser 600 g rensade strömmingsfiléer

Ättikslag:

2 liter vatten

4 dl ättikssprit

4 msk salt

1 knippa dillkvistar


Sås:

3 dl lättmajonnäs

3 dl gräddfil

2 paket hackad dill, fryst 35 g 2 paket

hackad persilja, fryst 35 g1 paket

hackad gräslök, fryst 35 g2-3 pressade

vitlöksklyftor

3 msk fransk senap

2 krm salt

Svartpeppar, ganska mycket


Gör så här
Drag skinnet av strömmingsfiléerna och skölj dem noga. Lägg dem sedan i en skål eller spann med lock.Blanda vatten, ättika, salt och rör om noga, så att saltet löses upp. Tillsätt dillkvistar. Häll detta över strömmingsfiléerna. Sätt på locket och låt det stå 8-10 timmar (gärna över natten). Häll sedan av ättikslagen mycket väl.Sås:Till såsen blandas majonnäs och gräddfil. Rör ner senap, hackad kryddgrönt och krossad vitlök.Tar man fryst dill och persilja så går det jättefort att göra sillen. Smaka av med salt och svartpeppar.OBS!Till påsk- och julbordet delar jag sillfiléerna i små gaffelbitar, men till midsommar har jag hela sillfilléer i såsen. Varva såsen med den gravade strömmingen. Rör om väl. Låt den stå kallt i 1 dygn och mogna innan serveringen. Håller sig upp till en vecka i kylen.

fredag 27 mars 2009

Buddy vår storsnarkande rottis


Ja jisses det är en vovve som klarar att snarka högljutt, han drog igång och snarkade rejält under makens installationssamtal med sitt nya jobb på Skype :-). Måste tillstå att man drar på läppen, fast tills slut var jag tvungen att få hunden in i sängkammaren, han snarkar alltid helvilt var gång som det absolut måste vara tyst. Ja han är skön, vår Buddy som nu blivit två år. Idag har han varit ute på äventyr och träffat en annan kille, en blandning mellan boardercollie och labrador och det tyckte han var kul, han älskar att träffa nya djur och nya människor. jag är så glad för att ha honom. Igår hade jag och maken stekt köttbullar och ställt en hel skål full vid spisen, sedan skulle vi ut ett ärende och de stod kvar när vi kom hem igen, helt fantastiskt, han rör ingenting.

Pratade med de som vi köpte soffan av och som var matte och husse till den lilla kompis han mött idag och då pratade vi på det dåliga rykte rasen har, men det är ju som jag sa att man har slarvat i aveln och om man köper från en riktig kennel som vi gjort får man också bra hundar.

Vill ni kika på kenneln eller bara är intresserade av att titta rent allmänt kan ni gå ut på följande länk: http://www.freewebs.com/bittebits/

På denna kennel köpte vi våran rara gubbe och hon som har kenneln är helt underbar, där väljer inte du hunden, det gör hon utifrån vad syftet är att ha hunden, aktiviteter och många andra viktiga komponenter. Så kul!

En fantastisk uppfödare, med hjärtat på rätta stället och där hunden alltid går först: inte du som köpare, jag sätter tummen upp för henne, borde finnas fler som driver kennel på detta sätt.

Jag fann ingen klagomur så jag klagar här :-)


Ja usch tittade ut genom rutan och allt som såg ut att vara vår är borta, det är yrsnö, som lägger ned i massor och vi skall till Forshaga och hämta en bäddsoffa vi köpt på annons för 200:-, skall få hjälp att få hem den av en vän till oss, skönt för det är riktigt skralt i kassan just nu. Mitt barnbran Gabriel klagade när han låg över sist, att han fick ligga i babysäng och grabbarna har fått legat på luftmadrass, så nu skall det väl bli enklare om någon vill sova över. Då har vi ju en gästsäng i alla fall. Skall rensa rummet från saker så jag får plats med soffan. Blir skönt att ha det så att de kan sova över, det har varit så bökigt med det. Det är en liten tvåsitssoffa, och den såg helt ok ut så det var ett riktigt kap, fick bara med madrassen hem igår så.. Ja det ska i alla fall bli kul. Själv är jag sedan ett par dagar dålig, jag är botten förkyld, har haft ont i magen och kräkts och har huvudvärk i max, man blir verkligen klen, men ja jag är ju sjukskriven, räckte ju inte med det ena utan det var tvungen att vara det andra också. Likt mig, tar allt på en gång så är det gjort! Längtar till tisdagen, då vi skall på studiebesök i Sunne på Kockutbildningen, pratade med socialen om kursen igår och då tog hon upp att om vi inte får pengar därifrån är det inte giltigt att gå där och sedan få pengar från soss, men om man blir antagen måste man väl få aktivitetsstöd för att gå där?? Ja och så var jag igång och oroade mig igen.... Säg den dagen jag inte oroar mig för att något skall bli fel Ja men jag hoppas så på kursen för det vore ett solsken i mitt liv. Annars ja, jag har ett par dagar till att vila mig och jag tror att alla bokade möten sträcker sig så gott som tiden ut, svårt att vila när det finns så otroligt mycket måsten, så ringde advokaten jag haft en gång i tiden just till mig igen och nu skall mitt företag läggas i konkurs, ja jag har ju inte haft pengar till Revisorn så han passade på att avgå, lovade att tillträda igen men halade på det hela och det rann ut i sanden, så istället blev det skrivelser från bolagsverket som då sa att företaget måste likvideras, ja och så var det dax att lägga allt i malpåsen, jobbigt. Finns en del grejer kvar men det är ju bara skit och det går inte sälja det var ju roten till det onda från början att folk inte vill köpa sakerna. Ja ja livet skall då inte vara lätt, då vore det inte mitt liv. Ja så nu går jag och oroar mig för bokföringen, om de kan finna konstigheter där eftersom de kunde det i makens, jag vill inte sitta inne för att ha provat driva en butik där jag köpt in allt för mina surt förvärvade löner då jag var anställd bara för att kunna uppfylla en dröm som sprack helt. Ja det finns alltid något att oroa sig för och advokaten frågade om bokföringen, jag sa att jag har haft revisor i Karlstad, men det verkar ju inte vara nog att betala dyra pengar och så dyra att man inte kan fortsätta driva företaget. För det är ju det hela, skulderna till Revisorn. Ja nog om detta just nu, jag kan tro att det blir mer, ja det kommer ju bli en dag i rätten det vet jag, konkursförhandling kallas det och jag som trodde att de tiderna var över för mig. Jisses det verkar då aldrig ta slut! Hoppas att det snart kommer ett besked med bara solsken in i mitt liv, jag skulle verkligen behöva det. Ja en dag i taget så får vi se vad som sker, man kan tyvärr inte ändra ödet, hur gärna man än vill det.....

Vi fick ut laget tillbaka på isen


Ja vi sjöng och stojade och stod i för att få ut laget tillbaka för att tacka för semifinalspelet. Nu är de ju klara till Final så det känns skönt och så här granna var de när vi jagade ut dem från ombytningsrummet efter matchen.....

MIN BONUSGRABB I FBK FÄRGER


JA jag var ju tvungen att få uppmärksamma min son, som var så grann till sista semifinalen i LLA. Roligt då han dök upp på matchen, andra grabben satt ned med sin klass på sektion A1, så de hade kul. Själv stortrivs jag på ståplats, man känner sig mera med och det är kul att sjunga och stoja på matcherna. Ja men nu var det min bonusgrabb jag ville uppmärksamma....

torsdag 26 mars 2009

En rysarkväll i LLA


Ja för oss fans var det en rysare i LLA igår då Färjestad tog fjärde raka segern mot SAIK, denna gång inte helt odramatiskt då det blev hela 5 perioder innan Eero Somervuori lyckades att knäppa in vinnarpucken på Dahlberg. Mycket slarv, tränarna hade kastat om i femmorna och Färjestad spelade ett för oss litesvajigt och inte alls likt de tre föregående matcherna. JA nu är vi i final och det känns skönt, vi har bara att vänta på vilken vi möter av HV71 eller Frölunda. Det står ju 2-2 i matcher där just nu, så det är nog ganska jämnt dem emellan.
Skön känsla att gå mot GULD, för det är ju Färjestads tur att stega upp som segrare i år, inte för att de är överlägsna men för att de klarat av generationsväxlingen så fantastiskt bra. Tyvärr så blev ju Dick Axelsson skadad och kommer inte kunna spela i finalen, synd för honom och verkligen synd för Färjestad då han var en drivande kraft i laget och just nu riktigt HET. Hoppas bara att Sammen förstår bättre än att ruska om i fungerande femmor, så skall vi nog stå oss i finalspelet.
Vi måste ju också hylla vår underbare målis Jonas Gustavsson, för han är enormt bra och har tagit laget lång väg. Han gör alla på planen säkra, han lyser av självförtroende och det känns skönt för oss fans att veta att man har Sveriges nu bäste målvakt i sin bur :-)
Avslutar här innan jag tömt ordförrådet helt, det är som vår i luften att vara en suporter, Friskt, härligt och med en nyans av att något bättre snart skall komma.