måndag 29 december 2008

Andeväsen från svunna tider



http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_gestalter_i_nordisk_mytologi På denna länk fann jag massor om de andeväsen våra anfäder gladdes över eller var rädda för, och att det fanns så många kunde jag bara inte tro. Har alltid fängslats av vikingatiden och har besökt många av dess gravar och har själv suttit inne i en där det en gång satt en kvinna med sina bärnsten i väntan på sin färd över till det andra riket och det var mäktigt kan jag lova. Jag har slukat alla böcker som Johanne Hildebrandt skrivit "Freja ", "Idun" och "Saga", underbara är ordet och man kan känna sådan närhet med dessa starka kvinnor och gudar.
Historia är kul och fångar oftast mitt intresse, inte så mycket krigshistoria utan mera hur människor levde och vad de trodde på etc. min andliga sida som gör sig hörd kanske.
Jag har kommit på att jag aldrig någonsin kommit till min rätt på riktigt, visat vad jag trott på till 100%, låtit mig själv gå in i det, men nu så har jag lovat mig själv att min tid är nu....
Jag skall värna om mig själv och vad jag vill med mitt liv. Öka på kunskaperna på områden som alternativmedicinering genom healing mm. Meditationens kraft och mycket mera och med hjälp av Ouija bräde skall jag försöka få kontakt med kära bortgångna för att höra så att det jag tror på är sant, att det finns ett liv efter detta. Ja innerst inne så är det ju det jag tror så, eller det jag är övertygad om så varför inte försöka.
Allt handlar ju egentligen om att må bra, eller hur? Och att våga göra det man tycker är kul i sitt liv även om andra tycker det är udda.
Några visa ord på vägen: Tänk fel om du vill, men tänk själv.

lördag 27 december 2008

SKÖNT nu är Julen över snart


Ja för första gången i mitt liv kan jag säga att det är skönt att det är slut på julen nu, bara nyårsfirande och en vecka till och seeeeeennnnnn HEM. finns inget som kan förhöja mitt liv mera än att få resa tillbaka, fast visst det är inte utan oro i kroppen, man tänker på framtiden, på hur man ska klara sig, vart finns ett jobb, ja sådana tankar. Hur när och vad kommer fogden att ta av det lilla vi har kvar, vad får man ha i sin ägo och kan jag få tag på telefon och Internet, som jag måste ha i mitt liv för att inte känna mig stympad.Jag tänker också på vår hemresa nu i vintertid, vi har sommardäck på bil och kärra och hemma väntar vintertid, jag tänker på hur mycket jag kommer frysa då mitt blod tunnats ut så att jag fryser då det är 13 grader + nu och där hemma var det just idag -12, så brbbbrrrrrrr, jag kan känna kylan tränga in i märgen på mig. Så mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Försöker koppla av och ta det som det är, men faktum är ju att fogden kommer oavsett och vi kan inget göra åt våra skulder, de finns där och väntar så.....
Men oavsett allt så ska det bli skönt att komma tillbaka igen, jag hör hemma i Sverige. Det är mitt land, sjöar, skogar, friskt vatten och allt annat vackert som finns där och jag som älskar att fiska där kan man ta spöt och gå iväg och fiska ut på hällar och kasta i timtal, jisses det är en känsla. Visst kommer jag sakna bitar från Spanien, medelhavet och solens varma strålar på sommaren, men Sverige är bäst, bäst för mig i alla fall, med barnen runt mig och barnbarnen och föräldrarna som väntar på mig. Språket och maten och allt annat jag känner igen, visst har Spanien varit ett äventyr med ups and downs och vackra ställen och utflykter och det finns i mitt hjärta, nya vänner och annat som jag kommer sakna när jag kommer tillbaka hem igen. Men livet finns där hemma inte här borta i främmande land.

tisdag 23 december 2008

Julestök i litet kök


Ja så står man i en annorlunda sits, jag lagar bara mat åt mig, maken och två vänner, känns konstigt men oavsett så mina revbensjäll är rödvinskokta och ligger nu och badar i sin marinad som jag gjort och i ugnen är just nu en janssons frestelse som skall med hem till Ingela(Kajsa) och Stefan i morgon. köket doftar gott. Alla kartonger som skall på lastbilen till den 1 januari är packade och klara 35 stycken totalt så det känns skönt, tyngsta sakerna är nu borta för att spara på hjulaxeln på vår kärra. Skall fortsätta packa en del andra saker som vi sen får lasta in i kärran. Vi har skrivit hyresvärden idag för att fråga om när vi kan få hämta nycklar eller när Helena kan få hämta dem. Maken har pratat med Marcus om att hjälpa oss med flytten nu och att köpa hockeybiljetter till de tre sista matcherna i januari(ståplats) så gött och få se dem Live igen... Bäst att passa på när de sålde biljetter för köp två betala för en just nu, sedan vet vi ju inte alls när vi får råd att köpa nåt alls. Hyran kommer före allt annat för oss. Ja i morgon är det julafton fast det känns inte som det, det känns konstigt att inte alla är hos mig, men det var ju jag som for så vad annat kan jag räkna med.... Snart tillbaka igen i alla fall och det är jag tacksam för. Inget från veterinären ännu, konstigt vi som betalat 1000 sek extra för ett snabbt provsvar. Kanske får åka dit och prata med dem. Skall vika undan lite tvätt om en stund och efter julhelgen ska jag åka till Carrasco med papper och lämna in dem så det blir gjort.
Sonen ville inte prata med mig, jisses jag fattar inget av vad som skett här eller med honom rättare sagt, han vill bo hos sin pappa, men just nu är han hos sin syster och det går för tillfället bra säger hon. Hon verkade vara cool lugn så jag hoppas att så är fallet. Kom på att jag glömt fixa julklapp till Marcus när jag skickade med paketen tillbaka till Sverige, men då får jag tänka extra på honom istället och hoppas att han känner det. För mig kommer han alltid vara en i vår familj. Go kille och pappa till Isabelle.
Mhhhh det luktar gött i lägenheten, ugnen arbetar och ikväll skall jag laga till kycklinkorma åt mig och maken och så blir det väl lite vin till det och en bra film eller om det är något roligt att titta på, på svensk TV, lite julrimm kanske....
Om ni letar julrimm kan jag rekommendera ett besök till min hemsida: www.123minsida.se/Fyndigheter
Så här i sista stund, kan väl vara något. Jag har två klappar kvar att öppna i morgon, maken ingen, jag glömde bort att ta fram dem då vi firade med Helena och Daniel här i Spanien.
Ja dags att kolla ugnen nu och se hur Jansson mår, så jag säger GOD JUL alla bloggare och rundar av dagen med dessa visa ord: Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl

söndag 14 december 2008

Tredje advent


Tredje advent och TV4 är på, nu skall man dra en lott och han vann 100.000 sek, ja tillfälligt bättre nu vid jul kanske. Jag måste börja spela igen. Lotto. Jag har kvar mina nummer så det ska vara en möjlighet till förändring, någon ska ju vinna så varför inte jag? Mitt liv skulle behöva det nu...

Ja, lägenhetssvaren väntar på sig, men jag är hoppfull, någon borde ge oss en chans, någon måste det finnas där ute som kan se in i våra hjärtan, att vi bortom betalningsanmärkningar är ärliga människor. Jag vill bara skapa ett fint hem i lugn och ro, sköta om det, söka jobb och försöka skapa mig ett liv på nytt igen. Att ha varit utomlands har gett nya vinklar på livet vilket varit skönt, man har landat i sitt inre fått distans till problemen och är redo att möta vardagen och problemen igen. Så nu är det som återstår att komma tillbaka till Sverige och skapa ett hem.

Dagens visa ord: Dra inte alla över en kam

lördag 13 december 2008

LUCIA DAG 13 December


Ja så har man fått se Lucia med sina ljus, vackert, det ger en återblick till baranaåren och alla luciatåg man varit med i. Inte mycket har hänt här i dag, väntar på barn och barnbarn som kommer i morgon natt med flyg från Göteborg, ska bli så kul att träffa dem igen, det har ju gått hela 6 månader nu en hård tid. Kim flyttar till Sverige om en vecka nu och jag hoppas allt kommer att lösa sig, han har ingen förståelse för hur saker är och hur saker fungerar så jag ororar mig för honon och för hans syster som ska ta hand om honom, vet inte hur det fungerar när jag är vårdnadshavare och han vill gå i skola osv. Jag vet inget om jag bara kunde få tag på ett boende fort så kan jag ju skriva på papper och sköta de sakerna runt honom även om han blir bosatt hos systern så hade det ju underlättat för alla. Han har ju under en tid gjort som han vill försöker bestämma över oss, sköter inte hygienen till fullo, ja faktum är att inget fungerar riktigt 100 med honom, så det blir nog inte lätt, kanske ska han vidare till sin farsa till sist, jag vet inte det lutar väl åt det hållet, de är båda tyvärr lika respektlösa så kanske passar de som hand i handske för varandra. Men visst är det sorg i ett modershjärta när det är så här. han skiter i allt, vill knappt äta och i går kväll gjorde han en piercing till nu i ögonbrynet, skiter i att det kan vara farligt att göra sånt själv och helt plötsligt är det bara gjortså vad ska man säga.

Ja vad har annars lucia bjudit oss på, vi såg hela matchen igen FBK vann med 3-0 mot Timrå, härligt och nu har de speluppehåll, så det var ett skönt avslut. Maken är slapp med att kolla av hur det går med bostad så jag blir sur han skiter i hur det går för oss bara bygger på sin hemsida, som kanske tar flera år innan den ger avkastning om någonsin...

Man vill ju gärna tro på saker men herregud just nu sitter vi på en pottkant och livet är på G att rinna ur mig, så då bör man kanske ta en titt på hur allt skall lösa sig i stället.

Dagens visa ord: Nöden är uppfinningarnas moder.

torsdag 11 december 2008

Jag har också varit barn


Ja så har jag tagit mig tid att titta på gamla kort som jag lagt på CD, återblick över mitt liv blev det ju av det hela. Ja så söt var jag för ca 42 år sedan, mycket har hänt under åren som har gått. Så mycket har jag gått igenom, men trots det kan jag ännu känna att jag har varit ett barn en gång och i vissa lägen kan man fortsatt känna sig lika liten och oskyddad som man gjorde på den tiden.
Håller på att bygga på min privata hemsida, där jag försöker att skapa en bild av mig, vem är jag så man kan lära känna mig, genom dels text och sedan genom massor av både gamla och nya bilder. Intresserad av att titta du med: Välkommen in på http://www.123minsida.se/
Jag vill kunna använda min hemsida för mer än ett ändamål, att peka ut till då jag söker ett jobb, eller som nu när jag på distans försöker finna ett ställe att hyra i Värmland för att kunna resa tillbaka hem igen. eftersom det då är svårt att resa till Sverige för att visa upp sig tycker jag det kan vara bra om man kan gå ut på sidan och därigenom kanske lära känna mig lite grann och ta del i min vardag, Vem är jag, vilka umgås jag med och vad gör jag på min fritid och mycket mera. Jag hoppas kunna vinkla allt så att jag på ett sätt kan visa att jag är en reko människa, ja att sälja mig själv på ett ärligt och annorlunda sätt. Herregud det lät allt det, ja roligt har jag i alla fall när jag skapar så jag tänker fortsätta. Och genom mitt arbete har många goda minnen farit fram i mitt inre och många återblickar på människor som betytt mycket för vem jag har blivit har också kommit på plats så jag är glad över min idérikedom. Jag tycker att ni skall ta er tid att lära känna mig, gå in på min sida, inget att förlora bara en vän att vinna....
Dagens visa ord: Den som leker domare mellan två vänner riskerar oftast att mista den ena

söndag 7 december 2008

Adventsljuset skall brinna i staken idag.....


Ja redan andra advent. Vad tiden springer bort åren går och allt bara rusar förbi. Ibland vil jag skrika, hallå kan ingen stoppa karusellen och låta mig kliva av, vänta lite bara, låta mig hinna känna efter, hinna tänka, men det bara fortsätter i turbofart. Jag blir ju snart 45, kanske är det en kris på G, jag vill inte bli gammal, har så mycket drömmar, så mycket jag inte hunnit med och ingen garanti på att leva för evigt. Om en god fe skulle titta förbi och ge mig en önskan så var det Gott om tid jag skulle önska mig tror jag eller ett evigt liv, men då skulle jag behöva se alla komma och gå, tror det skulle bli för mycket sorg för mig i den önskan. Jag vill bara ha tid att känna, samhörigheten med mina nära och kära, se barnbarnen växa upp, se dem le, se dem rita teckningen till mormors kylskåp allt det lilla som jag insett nu är det stora i Livet. Herregud vad jag saknar alla, varför for vi hit, för att få tid till eftertanke, för att varva ner i våra stressade själar, för att ge oss möjligheten att se vad som är meningsfyllt. Ja inte är det mina dagar just nu i alla fall, jag går upp, rastar hunden, brygger kaffe, sätter mig vid datorn och väntar på att få en chans att prata, en chans att blogga bort en stund på Internet, lagar middag, diskar och rastar hunden ser på Tv och fixar Tv snask och sover. Roligt, neeej inte det minsta varje dag är lika och det gör mig nedstämd, gör att jag saknar allt som är mig kärt än mera just nu..... Jag vill ju hem till Sverige och bjuds inte den möjligheten just nu, så jag får bara vänta och hoppas på att det blir snart, för jag mår inte så bra just nu och som den vädur jag är så är jag otålig av mig!

fredag 5 december 2008

Jo då det shoppades


Jo då hon handlade en massa till barnen, långärmade t-shirts, linnen, jackor, collegetröjor, leggins och myket mera. Själv köpte jag efterlängtade tofflor till mig och maken samt en vinterjacka till Kim att ha i Sverige en snowboardjacka för mitt återbäringskvitto, jättefin och naturligtvis kom det, va faan ska jag ha den till jag brukar faan inte använda sån skit. Ja man blir alltid älskad och tackad. Men nu har han en jacka och slipper frysa så det är ju skönt. Har bryggt kaffe och rastat hunden och sedan när jag skulle ställa över kannan började den spruta ut själv över min hand och golvet, jättekul så då fick man torka upp det och handen svider ännu. Ja och så har jag rastat Buddy, så han har varit ute, tyckte folk rittade konstigt på mig, men det kan väl bero på håret som ser ut som skit jämnt. Hade ju inte dragit en borste genom det heller så.... I alla fall så gick ju shoppingvändan bra, det var trevligt och jag förberedde min vän på att jag kommer flytta tillbaka till Sverige, för att jag inte trivs här nere. Oavsett så nu vet hon men egentligen var det inte det jag tänkt skriva utan att de hade satt upp granen och kulorna och allt på Habaneras och det var fint bara synd att de spar på strömmen, det gör ju inte folk köpsugna, bättre att tända upp och låta folk få lite stämning. Igår ringde Laila och frågade om hon startar eget om hon kan köpa mitt varulager till inköpspriset och visst kan hon det. Hoppas allt går bra. Ja nu ska jag väl börja med frukosten så vi slipper svälta oss, hehe.. Ha en bra dag kära bloggare...

torsdag 4 december 2008

UT PÅ SHOPPING


Shoppa, neeej inte jag, jag följer med en väninna ut för hon ska shoppa till sina barn, de behöver vinterkläder så att de kan ha när de hälsar på sin pappa(min bror) i Sverige. Jag bara väntar på att resa hem, maken behöver gå hos läkare först för att kunna köra hem oss igen, få igång armen någonting, kan ju inte användas nu. Visst automat på bilen, men herregud det är lång väg tillbaka. På flera sätt. Min dotter Laila har lovat försöka höra om lägenhet i Borgvik där hon själv bor. Vi får se, men jag håller tummar så de blir blå. Jag vill hem igen. Visst är det fint här också men, ja det är borta, förstår alla vart jag vill komma, när man är borta så vill man ju hem efter ett tag eller hur? Ja och nu är det bara 10 dagar kvar tills min andra dotter Helena med familj kommer hit ned på besök och är här tills den 21:e, och då förändras hela mitt liv för alltid. Varför? Jo min son åker med dem, han flyttar ut ur mitt hem. Maken glädjs över att få ha mig själv och visst behöver förhållandet det, men det svider i min själ och jag är inte sen att inrymma detta. Jag har levt för barnen. Ja tider förändras och vi med dem så nu kommer nya tider, dags för förändring. Har lagt fram lite grejer som Susanne ska kolla på till Helenas födelsedagspresent om det är bra köper hon av mig istället, för att gå ut och handla något så då får jag väl 20 euro för det. Bättre det än att låta det ligga. Har haft massor ute på Tradera nu och bara 2 saker sålde, en riktigt besvikelse för det kostar mer än det smakar för mig nu, ja Tradera ska ju ha pengar oavsett dom så..... Ja nu ska det inte gnällas, men alla vet väl hur det är att var fattig som en råtta. Och fattiga som råttor är precis vad vi är just nu! Dagens visa ord: Den fattige har ingen sked när det regnar manna från himlen

tisdag 2 december 2008

Pappersarbete på G


Ja så sitter man och börjar ta itu med sitt trasiga liv igen då, jag kunde ju inte betala A-kassan så nu har jag ingen A-kassa så det är prio ett igen, att betala in dit så jag kommer med igen annars har jag varit medlem där sedan jag var 18 år gammal, ja ingen ide att gråta över spilld mjölk, bara att komma sig igång igen. Starta all over again! Trasigt hjärta eller ej, bilden fann jag på Internet, den är kanon för att beskriva mitt trasiga liv just nu den är från en film om ett brustet hjärta. Nog om det nu!
Sedan ska jag ut på internet och söka jobb också vi får se hur dagen utvecklar sig, jag ska i alla fall inte gråta och stå i här, jag skall fightas för min plats i livet.

Sedan har jag lagt fram lite julkort för det skall ju också skrivas och skickas till alla, hög tid nu för posten kommer sig sakterliga framåt.

Har massor att stå i med för att allt ska bli till det bästa, vi får bara se hur allt blir i slutänden. Måste börja köra bil igen också annars blir det faan så svårt att åka till jobb mm. Får väl börja hos en psykolog hehhe.

Nu ska jag väl ta mig i kragen och komma igång med allt som måste göras. Tiden rinner iväg och jag vill återförenas med mitt hemland......

måndag 1 december 2008

Nattfrost i Torrevieja


Jisses i natt har det verkligen varit kallt, nattfrost över biltaket när jag kom ut för att rasta Buddy. Och jag som trodde mig vara i ett varmt land. Under dagen har solen tittat fram lite, och emellan det har det blåst en massa. Ståle, jag och Kim har varit till Mercadona och handlat lite mat, köpte en tårta så nu ska vi ha den och kaffe om en liten stund hoppas den smakar gott. Efter shoppingen så var vi till Mc Donalds och tog oss en hamburgare Big Mac Menu med cola, gott att komma ut och skitgott att slippa laga mat för en gång skull. fats det är ju dyrt som över allt annars. Sökt en masas jobb idag och lagt in mig på AF, samt Manpower och på ytterligare en jobbsite. Har gjort ett CV, för att skicka iväg med ansökningarna, så en bit på väg är man väl.

Ja vi har tagit ett beslut, vi ska tillbaka till Sverige igen, försöka få oss skuldsanering och göra rätt för oss, inte så illa att leva på existensminimum, man får bara klara av det eller hur, det är ju ett måste. Vi lever ju inte på något mer här nere....